top of page
fejlec01-01.jpg

Gombaszög 2021

Bár a Kompromisszum magazin már 2021 tavaszán debütált az első cikkeivel, a nagyközönség előtt először az azévi Gombaszögi nyári táborban mutatkozott be, méghozzá olyan hiánypótló témákban, amelyeket a helyi magyar kisebbség ritkán tűzött zászlajára.

Ilyen volt például az LMBTQ+ panelbeszélgetés 3 vendégünkkel, mely éppen a magyarországi "homofób törvény" kapcsán érinthette azon felvidéki magyarokat, akik így kívül érezhették magukat a “nemzeti együttműködés rendszerén”. 

 

Az azt követő eseményünkön Feledy Botond, szociológus közreműködésében tartottunk egy interaktív beszélgetést az álhírek/fake news témakörében.

 

A harmadik gombaszögi programunk volt a leginteraktívabb, melyet Drogpikniknek neveztünk, és amelyen belül szó esett a legális és illegális drogokról, veszélyeiről, a használatukról, a megelőzésről, ártalomcsökkentésről, dekriminalizálásukról vagy legalizálásáról - mindezt az érdeklődőkkel folytatott nyitott beszélgetés formájában.

 

A Pandémiára való tekitekintettel a további eseményeinket az év végéig online térben rendeztük.

 

Első online eseményünk a németországi választásokkal és a koalíciós tárgyalások sikerének megjósolásával foglalkozott.

 

Következő eseményünk a magyarországi előválasztásokról szólt, ahol vendégünk a Republikon Intézet kutatója, Schlanger Márton volt.

 

Decemberben pedig egy adománygyűjtő online eseményt tartottunk a Help Afgans Now polgári társulással karöltve. Egyben ez volt első angol nyelvű eseményünk is.

bottom of page